press

Rodolfo / La bohème / Finnish National Opera

The production provided a star-level tenor. Young and strapping American Zach Borichevsky sang Rodolfo so brightly, overwhelmingly and sensitively that a similar treat has not been seen with the National Opera in a long time.

Tuotannolla oli tarjota myös tähtitason tenorisolisti. Amerikkalainen, nuori ja salskea Zach Borichevsky lauloi Rodolfona niin kirkkaasti, suvereenisti ja herkästi, että vastaavaa herkkua ei ole Kansallisoopperan lavalla kuultu pitkään aikaan.

--Harri Kuusisaari, Keskisuomalainen

Zach Borichevsky’s Rodolfo, tall, lean, good-looking was a Rodolfo of one’s dreams, equipped with a flexible, bright voice that already has made him one of the most sought-after singers of his generation. His pianissimos should teach many a can belto tenor a lesson.

--Göran Forsling, Seen and Heard International

Borichevsky was the star of the premiere–a grander and more romantic-looking Rodolfo would be hard to find. The tall young man has a clear natural tenor voice, which rises high with unforced buoyancy. His beautiful lyric sound is a sleek metallic splendor. He will soon rise to the top of the international opera world.

Ensi-illan tähti oli Borichevsky, jota komeampaa ja romanttisemman näköistä Rodolfoa olisi vaikea löytää. Pitkällä nuorella miehellä on ilmeinen luonnontenori, joka nousee korkealle alueelle pakottoman kevyesti. Kauniissa lyyrisessä äänessä on linjakasta metallista loistoa. Hän nousee pian kansainvälisen oopperamaailman huipulle.

--Hannu-Ilari Lampila, Helsingan Sanomat

As Rodolfo, Zach Borichevsky’s tenor rang out gloriously, and it didn’t hurt that he is young and handsome.

Rodolfona laulaneen Zach Borichevskyn tenoriääni soi loisteliaasti, eikä sekään mitään haitannut, että hän on nuori ja salskea.

--Liisamaija Hautsalo, Turun Sanomat

Zach Borichevsky’s Rodolfo was painfully beautiful: the man and the voice. His sonorous tenor sustained throughout the opera, the top notes sparkling without any distortion.

Zach Borichevsky runoilija Rodolfona oli tuskaisen kaunis: mies ja ääni. Soinnikas tenori kesti rikkumatta läpi oopperan, ylä-äänten välkkeessä ei särön säröä.

--Mattti Saurama, Demari.fi